Kontaktne informacije

Stef Harley

GSM: +386 31 734 420

email: stefharley@yahoo.com


Jasmina Kozel Harley

GSM: +386 31 318 340

email: jasmina.kozelharley@gmail.comPoslovna enota: Taborska 38d (TPC Zeleni Val), 1290 Grosuplje  • STEF JAMES ROBERT HARLEY S.P.
  • Spodnja Slivnica 133
  • 1290 Grosuplje
  • Davčna št.: SI21668361

Lokacija

Poškodbe pri deluNajpogostejše poškodbe pri delu


Najpogostejše poškodbe povezane z delom so bolečine v vratu, zgornjem delu hrbta in bolečine v križu. Bolečine v vratu je mogoče lokalizirati v vratu ali pa navzdol po rami ali roki, ali pa srednjem delu hrbta.


Bolečina v zgornjem delu hrbta se zgodi pogosto med lopaticami in lahko povzročijo večjo mišično napetost in togost sklepov. Pogosto je srednji del hrbta, ki najbolj škoduje ohranjanju dobre drže, če le ta postane trd in bolj zaokrožen. Bolečine v spodnjem delu hrbta se lahko nahajajo na hrbtni strani ali pa v zadnjičnem delu, dimljah ali nogah.


Poškodbe pri delu, so predvsem povezane z držo zaradi posameznikove utrpelosti in drže skozi čas. Na primer, sedenje za mizo lahko povzroči držo, da postane sesedena ter vezi in mišice na hrbtu, so postavljene pod trajni razteg in postanejo šibke.


Ustrezno zdravljenje in ergonomsko ocenjevanje, so lahko rešitve takšnih vprašanj. Razumevanje samoupravljanja lahko prepreči, da simptomi postanejo bolj ostri.Poškodbe pri delu