Kontaktne informacije

Stef Harley

GSM: +386 31 734 420

email: stefharley@yahoo.com


Jasmina Kozel Harley

GSM: +386 31 318 340

email: jasmina.kozelharley@gmail.comPoslovna enota: Taborska 38d (TPC Zeleni Val), 1290 Grosuplje  • STEF JAMES ROBERT HARLEY S.P.
  • Spodnja Slivnica 133
  • 1290 Grosuplje
  • Davčna št.: SI21668361

Lokacija

Težave s čeljustjoBolečina v čeljusti se pogosto pojavi zaradi napačnega gibanja temporomandibularnih sklepov; poznanih tudi kot TMJ.


če vaša čeljust klika, otrdi, škripa ali pa je boleča je velika verjetnost da se soočate z TMJ motnjo (TMD). TMD je lahko celo vir glavobolov, ki jih čutite v časovnem območju.


Običajno se misli, da je TMJ izključno domena zobozdravnikov, ki pogosto predpisujejo popravilo disfunkcije ugrizne plošče. To je pravilna diagnoza v nekaterih primerih, vendar ne deluje za vsakogar. Zaupajte nam, saj mi vidimo vse primere, ki se ne odzivajo ustrezno!


Pri nas imamo visoko usposobljene TMJ fizioterapevte, ki sodelujejo z vodilnimi dentalnimi kirurgi in ortodonti, s katerimi skupaj odpravljamo TMJ disfunkcije.


Pri fizioterapiji lahko ocenimo funkcionalnost vaše čeljusti (TMJ) in vam svetujemo ali je vaša bolečina ali glavobol povezana z TMJ ali ne. Presenetljivo je veliko domnevnih vprašanj glede TMJ disfunkcije velikokrat povezanih s posledicami togega vratu.
Kaj lahko VI storite za zdravljenje TMD?


Temeljita ocena 'temporo-mandibular' sklepov in s tem povezanih področij, je za izkušenega SSP fizioterapevta, indikacija simptomov TMD. Za temeljito oceno TMJ, je potrebno tako zunanje kakor notranje preverjanje.
Priporočamo vam sledeče ukrepe:


Fizioterapija:
Mnogi TMJ simptomi so posledica napetosti in neravnovesja v mišicah, ki kontrolirajo čeljust. Terapevti pri Fizioterapiji Synovia smo usposobljeni za prepoznavanje teh neravnovesij in jih popraviti. Pogoste tehnike vključujejo notranje in zunanje točke sproščanja ustne votline, masažo in suho iglanje mišic glave in vratu.


Samopomoč:
Domači vadbeni programi so namenjeni pomoči okrevanja. Domači vadbeni programi vključujejo razmigovanje ozkih struktur, samo masažne tehnike in toplo/hladni nanosi po navodilih fizioterapevta. Ostali nasveti za samopomoč vključujejo počivanje čeljusti. Počitek sprošča mišice vaše čeljusti in odvzema pritisk na vaši čeljusti. Prakticiranje pravilne drže, prehranjevanje z mehko hrano, izogibanje zvečilnih gumijev in zmanjšanje stresa prav tako sprošča napete mišice.


Čeljustne težave