Kontaktne informacije

Stef Harley

GSM: +386 31 734 420

email: stefharley@yahoo.com


Jasmina Kozel Harley

GSM: +386 31 318 340

email: jasmina.kozelharley@gmail.comPoslovna enota: Taborska 38d (TPC Zeleni Val), 1290 Grosuplje  • STEF JAMES ROBERT HARLEY S.P.
  • Spodnja Slivnica 133
  • 1290 Grosuplje
  • Davčna št.: SI21668361

Lokacija

GlavoboliPoznamo različne tipe Glavobolov


Obstajajo različni razlogi za glavobole, najbolj pogosti so migrena, Cervicogenic ter krčenje mišic. Za vztrajen glavobol, ki povzroča slabost, bruhanje, zamegljen vid, spusti napade ali omotičnost, je treba videti svojega zdravnika.


Migrena je 5 ali več napadov glavobola, ki lahko traja v obdobju od 4 do 72 ur, če se ne zdravi. Ta je pogostejša pri ženskah kot pri moških in je na vrhuncu pri okoli 40 letih. Dejavniki tveganja so spol, starost, stres, hormonske spremembe, spanje, svetloba, hrana in vremenske spremembe. Prvi znak glavobol je potrebno zdraviti z zdravili. Načela zdravljenja so zgodaj, zgodaj, zgodaj, preprosta in varna.


Cervicogenic glavoboli so običajno povezani s travmo, ko je udarec po glavi, kot pri ragbiju, slaba stabilnost sklepov ali poškodbe vratnih vretenc. Zdravljenje s fizioterapijo je najprimernejši način zdravljenja.


Glavoboli povezani s krčenjem mišic se pogosto stopnjujejo v naravi zaradi kopičenja napetosti. Ti se lahko poslabšujejo čez dan in do konca tedna ter se pojavljajo preko čelnega režnja in zadnji strani vratu.Glavoboli